Tröttheten

Jag tror på allvar att jag nästan somnade på jobbet förut. Sist halvtimmar brukar det vara väldigt lugnt, med bara ett par samtal. Jag röck till som fäsen när jag fick ett samtal. Jag tror jag var på gång in i sleepmode. Då har man extremt tråkigt på jobbet.

Har också bestämt mig för att inte dricka så mycket Cola när jag jobbar sent. Jag brukar vara som en uppspeedad ekorre när jag kommer hem och då blir det inte så mycket sömn. Minns att jag en gång hade svårt att sova för att jag drömde om bokningar. Hade också extremt ont i nacken p.g.a av "stolen". Jag drömde då, i ett såntdär halvvaket tillstånd, att om jag bara gjorde en viss typ bokning, så skulle jag inte längre ha ont i nacken. Givetvis var det ingen gäst som gjorde som jag ville, så jag låg väl där i ungefär två timmar.

Vaknade till och kom på att det förmodligen inte skulle funka, men jag skrattade rätt gott dagen efter åt mig logik. Så blir det med för mycket jobb och för lite sömn.

Summa summarum - skippa Colan. :P

....

Kund:
"Tack så hemskt mycket för hjälpen!"

Jag:
"(Trevligt skrattandes) Detsammaaaaa.."


Kan man bli mer pinsam?

Fredagarna

Jag har tänkt rätt mycket på en sak som återkommit till mig hela sommaren när jag sett barnen gå hem från skolan på fredagarna. Jag fylls av den där härliga känslan man hade då! Äntligen är det fredag! Det känns som om att man kan springa hur länge som helst och leka hela natten lång. Solen skiner lite och det blåser sådär lagom mycket. Och godis! När man kom hem efter fedagshandeln med mamma och pappa (vilket också ÄGDE) så fick jag alltid en Disney godispåse och satt som fastklistrad vid TVn vid Disneydags. För så var det, det gick inte att titta på Disneydags utan Disneypåse.
Man hade hela två dagar på sig att göra vad man ville och när man ville. Massa lek med vänner och sova över.

Vart tog det vägen? Är det för att man får för mycket frihet när man blir äldre så man kan tanka hem Disneydags och äta godis bäst när man vill? Och helgen, det innebär mest stress och bakfylla. Det kanske inte är så konstigt att det inte är lika kul när man är vuxen.

Nae, nu i helgen ska jag minsann gunga för hela slanten. Jag ska gunga tills jag spyr så att jag aldrig mer vill göra det igen... kanske... om jag inte går på kräftskiva.


Intressant

När jag kommer till jobbet är det en kille som vill ha lite nummer att ringa för att få hit mer folk. Naturligtvis frågar jag om det är mycket i kö, men nej nej. Det är bara så att "de" sagt att det kommer ringa mycket idag.
Då undrar jag, hur 0%#!!!?& räknar man ut den mänskliga faktorn? Hur vet man att det kommer ringa mycket folk just idag?

Jo, tydligen så går de tillbaka och tittar på hur det var förra året. Jag vet inte riktigt om det är ett säkert sätt att göra det på, men vi får väl se. Jag tror inte numren jag gav ut gav så mycket, men vi får väl hoppas på det bästa. Och det är att det inte ringer. För det här tror jag inte på.

en sak till..

Vill bara tipsa om underbara Bingo Rimnérs blogg.
Jag har alltid gillat både hans personlighet och hans verk, så tänkte dela med mig av det!









Fyndat!

Precis hemkommen. Jag fyndade lite minsann. Köpte en galet snygg (ja, enligt mig själv då) väska för 150 spänn. Som hittat! Kostade 400 från början. Jag sa till Alex innan jag hittade den att jag inte riktigt förstår mig på hur jag tänker. Jag vill hitta en snygg väska för väldigt lite pengar och höll tal om att det går ju tyvärr inte i dagens samhälle.
Men hörrni! Det gör det! =)

Hittade lite tröjor och två extremt fula nagellack också. Så nu är dagen gjord. Men nu får jag faktiskt lugna ner mig lite när det gäller spenderandet. Måste ju spara till den kommande lägenheten också. Vilket jag iofs har gjort, men det vore trevligare att sätta över ännu mer pengar till sparkontot.
Farsan tyckte att det kunde vara en bra idé att sätta över hela lönen på sparkontot för att sen leva så snålt som möjligt. Jag tycker det låter som en bra idé.. om det hade funkat i mitt fall. Kanske om jag jobbar hela tiden, men det har jag inte för avsikt.

Nä, nu ska jag gå omkring och vara snygg i min nya väska. Även om den får mig att se liten (midre) ut.

Nyvaken och hunger

Sov som en gud inatt. Jag tar tillbaka allt jag skrev om att jag ville ha sängen för mig själv. Det gick riktigt bra och inget snarkande alls.. från hans sida iaf.

Idag blir det mer jobb. Men innan tänkte vi åka och handla lite tröjor till mig. Har sålt det mesta jag hade på Tradera, så det börjar bli dags att hitta lite till hösten, som tydligen redan är här? Känns lite lusigt när det är kallt som... kallt, och löven inte börjat ändra färg. Ja, förutom grannens rosenbuske som börjat ge upp livet. Det är tillräckligt med höst-tecken för mig! Har ni sett några?

Jag har haft så mycket skulder den här månaden, så egentligen har jag nog inte råd. Men varm måste jag väl vara, right?
Vet inte hur jag lyckades få mig mobilräkning upp till nästan 900kr.. när den annars ligger på 300. Jag skyller på Alex, det funkar annars.

Mat

Åt just. Och hade en sjukt djup diksussion om homosexuella män, som sedan övergick i koranen. (??!!?!) Jag åt, nickade, åt, mm'ade, och åt lite till. Men mest nickade jag. Jag vet inte, jag har verkligen inte ork för deep shit va. Allra helst inte när man har en halvtimmas lunch som man ska hinna äta, toa, röka och softa på. Det där med softa brukar det inte bli så mycket med. Men det var trevligt att få tänka lite, även om jag inte förstår det. (hur nu det låter)

Jag känner mig som en gammal tant. Ont överallt och ingenstans. De här stolarna är ju inte de senaste. Hakarna på den släpper ibland. Det känns ungefär som en sladdrig tv-shop "träna-magmusklerna-till-du-spyr-men-men-ändå-inte-ser-något-resultat"-maskiner. Åker fram och tillbaka och upp och ner. Men hey, jag har ju en stol...

Vi snackar tydligen inglasad altan med värme. I'm thinking.. mjaaa. Men grilla gick tydligen. Så, vi får väl se. Kanske är helt slut efter de här dagarna.

Hmm..

Ibland förstår jag inte riktigt hur jag lyckas. Men vackert är det!

Inte alla nyss fyllda 24 åringar som är glada som en 5 åring!

"Du är ju full!?"
"Jaaaeee... det måste vara ölen"

Hem..?

Oj, vad trött jag blev. Ögonen vill inte alls längre. Vore härligt att åka hem och sova. Det går rykten om att Alex ska sova hos mig ikväll, men jag vet inte riktigt. Tror jag vill ha sängen för mig själv faktiskt =)

Blev sen till jobbet idag. Hade glömt kortet hemma, så far fick snällt komma hit och lämna det. 3 min sen.. inte så illa pinkat ändå!


LEDA.......

Jobbet

Sitter på jobbet nu. Än så länge känns det helt ok faktiskt. Riktigt lungt och mysigt som det är på helgerna. Inte samma surr i lokalen och alla har en mer relaxad attityd.
Ser dock inte fram emot att jobba 6 dagar till efter det här. Det tar emot något. Är ledig två dagar efter det, får hoppas att det räcker för att vila upp sig.

Kräftskivan känns ännu mer inaktuell nu när jag fått lite info. Vi ska sitta på en altan tydligen.. vet inte om vädret (eller årstiden) är riktigt rätt för det. Plus att jag inte äter kräftor. Kan man grilla i slutet av aug?
Klart, det vore ju trevligt att träffa lite vänner. Det känns som om att det var på tok för länge sen vi var helt gänget. Eller ja, sen jag var med iaf. Bli ju mycket jobba på helger när man jobbar 75%.

Nahe, på't igen då!

Nytt

Gjorde om bloggen lite. Är inte säker på än att jag är nöjd. Men för ett tag så duger det helt klart!

Ska jobba idag. Bestämde möte med min arbetsledare för att säga upp mig, men hon pepptalkade in mig i att jobba vidare. Visst, hon hade ju rätt när det gäller många saker, men jag vet ändå inte om jag kommer orka under någon längre period. Har funderingar på att börja plugga tyska faktiskt. Det kan nog vara smart om jag vill plugga vidare till översättare någon gång i framtiden. Och om jag bestämmer mig för att inte göra det så kan jag ju tyska, så det blir bra i vilket fall.

Jag ska jobba sju dagar i streck den här veckan. Jag vet att jag är gnällig, men jag känner verkligen inte för det. Jobbar kväll också.. det är svårt att släppa allt när man kommer hem vid halv elva. Huvudet  är på högvarv, men kroppen vill bara sova. Vet inte ritkigt hur jag ska kunna slappna av.. ingen som har några tips?

Var på Vingåkers Outlet för några dagar sen. Hittade otroligt mycket kläder, men köpte desto mindre. Jag är lite stolt över mig själv. Jag vet fast besluten på att bara köpa sådant som jag verkligen behöver, och det gick ju utmärkt.
Shoppde lite med mor igår med. Fick för mig att jag skulle komma hem med en kort kjol. Tänkte att det kunde bli sött till några tjock strumpisar. Fick gå in på barnavdelningen för att hitta någon som skulle passa.. men va fasen. Det blir ju mycket billigare! (Köpte förövrigt också ett par Lee i barnstorlek på Outleten fr 300 kr.) Ibland finns det fördelar med att vara liten.

Nästa helg är det snack om kräftskiva. Jag vet inte riktigt.. Just nu är infon ganska luddig och det brukar ju inte vara så peppande direkt. Vi får se vad det blir av det.

Alex ska komma snart... han har med sig "en liten grej" som han skulle köpa andra delen till idag. Lego??

Tänket

Jag har tänkt på en sak. Idag är det ju livat om att ungdomar mår så mycket sämre mycket p.g.a stress. Många sjukskriver sig och hoppar mellan olika jobb för att hitta rätt. Jag är där ju nu..

Det är väl egentligen inte så konstigt att vi mår som vi gör? Med de jobb som tilldelas (eller som vi får slå våra armbågar blodiga för att få) är ju väldigt stressande och påfrestande. Höga och ibland orimliga krav ställa ofta och jag tycker att attityden "Du är ung - du orkar" måste utrotas. Så är ju inte riktigt fallet alla gånger.

De jobb som vi outbildade får är ju ofta skit. Sånt man tar för att ingen har förtroende för att vi kan klara annat. Alltså blir vi varslade till Callcenters och bemanningsföretag, för att det är i princip det vi kan få idag utan utbildning. Och även om man har en utbildning så är man i princip pank, iom att det är svindyrt att plugga tyvärr.

Jag har absolut inte varken en poäng eller lösning på det här. Jag vill bara avreagera mig lite och hoppas på att någon som känner igen sig lite läser och förstår.

Tack för mig.


Trött


Jag är så extremt trött idag. Varit ledig, men har ändå inte riktigt kunna slappna av.
Var iväg till jobbet (?!!) en sväng. Skjutsade Lina och hämtade lite papper och så. Kollade också av sånt man inte hinner med annars. Av någon konstig anledning så har det börjat ringa något sjukt nu. Det är knappt man hinner andas mellan samtalen. Annars har det varit sjukt lungt. När jag jobbade i helgen hade jag fått 7 samtal på sex timmar. Det är lite segt då.. Vi hittar ju iofs andra sätt att roa oss på. Som det här;



Ja. Vad man kan hitta på Aftonbladet. Inte fasen blir man mer allmänbildad av det iaf, that's for sore!

Nu återstår tre dagars arbete och sen blir det firande av min 24års dag och Augustifestival här i stan. Ser fram emot det lite.. mer än vad jag gjort inför sånt de senaste månaderna iaf. Har inte haft någon lust överhuvudtaget för att festa och ställa till med skoj. Jag tror jag har blivit lite mätt på det faktiskt. Det känns samma lika varje gång det händer något och det kan ju bli rätt segt i längen. Den här gången ska iaf Emma med, vilket är awsome!

Nae, göra något annat kanske.. frågan är ju bara vad...

Det här med hår..

Ja. Det blev skit. Precis som jag hade väntat mig. Hon som klippte mig bör inte klippa ungdomar, tror jag. Min frisyr är väldigt 90.. Som en blandning mellan Nanny Fines mamma i fram och hockeyfrilla i bak. Luggen vet jag inte riktigt vad hon gjort med.
Jag var nästan gråtfärdig. Sprang i princip ut till bilen och hoppades på att ingen jag kände skulle se mig. Jag brukar inte bry mig så mycket annars, men det här gången var det riktigt illa.

Såå, jag ska klippa mig idag igen, men den här gången i stan. Lite nervöst är det ändå. Funderar på att klippa någon form av blandning mellan mohawk och modern hockey. Jag vet inte riktigt.. svårt att förklara. Är inte helt säker på att jag kommer passa i det heller. Om jag bestämmer mig för den frisyren och inte blir nöjd, då äre kört med håret. Då får jag helt enkelt ta det.

Nae, ska väl åka då. Kanske uppdaterar senare med ett foto... om jag inte gråter. =)

Längesen

Här var det sjukt längesen jag skrev något. Har varit så mycket med jobbet, så jag har inte ritkigt hittat tiden.

Börjar komma in i det nu iaf, jobbet alltså. Sitter och bokar rum åt Scandic, om någon undrar =) Det är roligare än vad det låter, tro mig. Människorna jag jobbar med är helt underbara. Känns nästan som att man haft lite för mycket tur på senaste!

Var iväg till Sthlm i några dagar med jobbet för att besöka alla Scandic hotellen. Det var nog bland det tuffaste jag gjort tror jag. Gå och stå ungefär 10h om dagen. Men det var skoj! Skulle inte ha det ogjort, men osäker på om jag skulle göra om det =)
Blev ett problem med maten för mig. Iom att jag har så mycket allgerier så kände jag att jag hellre köpte mat än att äta på hotellet. Känns inte tillräckligt trygg när jag inte vet vad som är i och när jag inte sett tillagningen. Det är ju inte så att jag inte litar på personalen, utan det är den mänskliga faktorn som jag inte litar på. Den planen var sådär. Det blev mycket gorbys, panpizza och McD. Inte sådär jätteskoj för stackars magen. Men yeah, jag åt iaf!

Köpte en ny bil har jag också! Eller ja, det var ju ett tag sedan nu iofs. :) En gammal Ford Escort, en liten röd. Namngavs bara någon dag efter köpet till (Little Red)Lola. Men jag vet inte.. saknar min Volvo (Gerda).
Har förövrigt redan lyckas att pilla sönder lite grejer på det. Vingen lossnade nu för någon vecka sen.. ägaren innan har bara limmat dit den med något skit som släppte när solen låg på och stekte. Det är lite knivigt med passagerare i bak nu, men det får de ta! =) Måste fundera på om jag ska byta ringarna i lådan också, eller om jag ska strunta i det. Bilen är ju trots allt gammal och jag tror att jag kommer lägga ner mer pengar på den än vad jag köpte den för om jag sätter igång...

Nä, jag måste se till att laga lite mat nu. Ska klippa mig idag... nervig inför det.

RSS 2.0
div>